Äänibrändi

Ääni mediana Vaikka hurina ei ole audiossa hyvä asia, voidaan silti sanoa että audiolla hurisee varsin hyvin. Pitkien välimatkojen maassa radion kuuntelulla on pitkä perinne. Tänä päivänä radio tavoittaa jopa…

Artlabin joulutervehdys 2022

Arvon ystävä! Joulu 2022 on ovella. Meille Artlabilla tämä ei ole mikä tahansa joulu, vaan kymmenes sellainen. Maanantaiaamupäivänä 3.9.2012 neljä toivoa täynnä olevaa nuorukaista kävelivät Patentti- ja rekisterihallituksen toimistoon, jonka…

Meistä sanottua

“If this was an online dating profile, I’d swipe right immediately.” – Producer “Oottakaa vaan kun menee mun kuunteluista seuraavat kymppitonnit täyteen!” – Ohjaaja ”Kimmo on semmonen mies, että… Että…

Miten elokuvia kuvailutulkataan?

Podcast-videossa katsomme Anun kuvailutulkkaaman kohtauksen elokuvasta Veeran maaginen elämä ja pohdimme, mikä tekee kuvailutulkkauksesta hyvän. Puhumme myös siitä, keitä kaikkia kuvailutulkkaus saattaa palvella. Video suunnattiin alun perin elokuvien tekijöille, mutta…

Äänestä pyy jatkoon!

Tuomas Skopa työskenteli Pyyn metsä -dokumentin äänisuunnittelijana. Tässä kirjoituksessa hän kuljeskelee kaupungeissa, kysyy suuren kysymyksen: ”Mitkä lajit säilyvät hengissä?” ja hämmentyy siitä, miten teräksinen satuolento T800 saattaa joskus liikuttaa meitä enemmän kuin pyy.

Miten podcasteja tehdään? Podcastin jäljillä, osa 1

Podcast on käsitteenä kuin avaruus – kaikki tietävät mitä se tarkoittaa, kunnes se pitää määritellä. Podcastien tekemisen värikästä multiversumia valottavan sarjan ensimmäisessä osassa etsimme vastausta ajan ja avaruuden mysteerien lisäksi siihen, mitä “podcast” formaattina tarkoittaa, ja millaisia maailmoja sen kautta on mahdollista luoda.

Liikkuvien tarinoiden matkassa

Keväällä 2020 suoritettiin etäopiskelun kansallinen ihmiskoe, kun koulut zoomasivat kertarysäyksellä opetussuunnitelmansa nettiin. Ilman tuhansien vuosien pohjatyötä koulutuksen pikainen uudelleenorganisointi olisi ollut huomattavasti kivuliaampaa. Anttoni Palm pohtii kirjoitussarjassaan verkkopedagogiikan tulevaisuutta.

FAIA & odottamattomien yhdistelmien taikuus

Seurasimme energisen ja taidokkaan hybridin äänityksiä studiossamme ja sukelsimme hetkeksi myös FAIA:n jäsenten ajatuksiin musiikin taustalla.

Miten podcasteja tehdään? Taiteellinen podcast-tuotanto – vapaasti laiduntava teos, osa 2

Tässä blogisarjan osassa tutustumme Naisen kosto -podcastin esimerkin kautta siihen, miten podcasteja tehdään Artlabilla. Millaiset ajatukset inspiroivat tekemistämme? Miten työryhmä toimii parhaimmillaan ja millaisen filosofian pohjalta äänidraaman työtavat muodostuvat?

Tuomas Skopa

Tykkään työskennellä näkemyksellisten ihmisten kanssa. Kun lähtee juttuun mukaan, sen tekee mielellään koko sydämellään tai siirtyy katsomon puolelle. Ainoa synti on olla tylsä. On pakko paljastaa itsensä ennemmin tai myöhemmin, joten se on parasta tehdä heti kättelyssä, ettei tuhlaa fanien aikaa.

Jussi Liukkonen

Haluan jakaa tuottamieni artistien kanssa samanlaiset arvot ja ajatusmaailman. Projekti, jossa on iloisia tyyppejä ja jollain on visio. Musiikista tykkääminen helpottaa, mutta ei myöskään lähtökohtaisesti tarvitse olla kyseisen musatyylin suurkuluttaja. Silloin pystyy myös vaikuttamaan musiikkiin, make the best out of it. Mukautumiskyky tulee tässäkin, sehän on nimenomaan sitä. Vaikka olisi erilaisia tyyppejä kuin itse, silti kaikista projekteista aina löytää sen jonkun jutun jota fiilistelee.

Ville Liukkonen

Tutustun aina artisteihin ennen tuotannon aloittamista ihan vain kahvitellen ja turisten niitä näitä. Haluan ymmärtää heidän menneisyytensä, persoonallisuutensa, taitotasonsa ja tavoitteensa. Jotta osaa saattaa yhtyeen sinne, minne he haluavat mennä, pitää ensin tietää mistä he ponnistavat. Ymmärtääkseen tulevaisuutta pitää ymmärtää historiaa.