Hittejä ja huteja

Aitomedia, 2020

Tarinat TV-sarjojen tekemisestä ovat usein yhtä kiinnostavia kuin itse ohjelmat. Hittejä ja huteja -podcast kertoo nämä tarinat.

Joka jaksossa ohjelman isännät Eero Hietala ja Ilkka Hynninen kutsuvat vieraakseen kaikkien tuntemia TV-kasvoja ja tekijöitä ohjelmien takaa. Vieraslistalla ovat Aki ja Heli Palsanmäki, Pirjo Heikkilä, Ville Haapasalo, Pippa Laukka, Lauri Nurkse, Anna Perho ja monet muut.

Hittejä ja huteja -podcastin jokainen jakso avaa uuden ikkunan suomalaiseen ja kansainväliseen TV-bisnekseen. Eeroa ja Ilkkaa kiinnostaa erityisesti TV-sarjojen pitkä matka ideasta eteenpäin, mutta myös katkerat epäonnistumiset ja suloiset onnistumiset.

Tuliko Pirjo-sarjasta niin suosittu siksi, että se perustui tositapahtumiin? Vai siksi, että se nimenomaan ei perustunut niihin? Entä miten Aki ja Heli Palsanmäen oli mahdollista nousta koko kansan suosikiksi pystymetsästä? Ja miltä tuntuivat julkisuuden hyvät ja huonot puolet?

Ohjelman isännät Eero ja Ilkka tunnetaan TV-tuotantoyhtiö Aito Median perustajina. He ovat tuottanut satamäärin tuotantokausia televisioon – niin faktaohjelmia, viihdettä kuin fiktiotakin. Mutta mistä uudet hahmot ja tarinat löytyvät televisioon?

Pippa Laukasta tuli Olet mitä syöt -ohjelman myötä Suomen suosituin lääkäri. Miten realityohjelmat muokkaavat Pipan mielestä todellisuutta? Ja mitä sitten, jos todellisuus on törmäyskurssilla ohjelmanteon kanssa. Miten Ville Haapasalo selvisi kuvausmatkoillaan jatkuvasta salaisen poliisin seurannasta?

Joskus käy niin, että vaivalla kehitetyt ja tuotetut ohjelmat eivät kaikesta huolimatta menesty. Tai sitten niitä ei saada kaupaksi lainkaan. Vanhan työkaverinsa Anna Perhon kanssa Eero ja Ilkka juttelevat ohjelmaideoista, jotka eivät koskaan menneet kaupaksi.

Hittejä ja huteja -podcast nyt Suplassa. Uusi jakso joka perjantai.

Äänileikkaus, äänisuunnittelu: Tuomas Skopa

Tunnusmusiikki: Benjamin Lehti