Artistikaari

Artistikaari on yhtyeitä ja artisteja varten luotu kokonaisuus, jonka alkaessa sekä tuotettava että tuottaja tietävät pääsevänsä hyviin käsiin.

Emme tyydy myymään pelkkiä seiniä ja mikrofoneja. Haluamme tarjota artisteillemme kokonaisvaltaisen tuen esituotannosta jälkituotantoon, pitäen kokonaisuuden tiiviisti Artlabin tuottajan hellässä ohjauksessa.

Jätä yhteystietosi ja tule käymään kahvilla!

Korkeimman tason musiikkituotanto

Haemme Artistikaareen yhtyeitä ja artisteja, jotka ymmärtävät taiteellisen tuottajan roolin levynteossa. Hyvä musiikkituottaja pitää levynteon kustannukset hallinnassa, kun studiossa ei tarvitse viettää tuhansia päämäärättömiä tunteja. Tuottaja auttaa hiomaan kappaleista löysät pois ja tarpeelliset sisään, aikatauluttaa ja suunnittelee äänityspäivät parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi sekä toimii bändin ulkojäsenenä albumin tuotannon ajan.

Artistikaareen kannattaa varata vähintään kuukausia aikaa. Etenkin esi- ja jälkituotantovaihe sisältävät äärimmäisen intensiivistä luovaa työtä. Kun tuotannon antaa muhia sopivasti, on teos relevantti vielä kymmenienkin vuosien päästä.

Studion sivut löydät täältä

tapahtumatekniikka nostot

Tuotannon vaiheet

Esituotantovaiheessa biisit demotetaan tuottajaa varten esimerkiksi Demotehtaassa. Tuottaja kuuntelee kappaleet, ehdottaa muutoksia tai ideoita yhtyeelle ja suunnittelee äänitysaikataulut. Ideoita joogataan puolin ja toisin, kunnes kaikilla on kappaleista selkeä näkemys. Vähän improvisointivaraa on tietysti aina hyvä jättää.

Äänitysvaihe on juuri sitä, miltä se kuulostaakin, eli raitaa narulle metritolkulla. Esituotannon ja äänitysten väliin on järkevää jättää tarpeeksi aikaa - joskus jopa kuukausia - jotta mahdolliset muutokset ehditään treenata kuntoon. Tuottaja toimii tässä vaiheessa projektin työnjohtajana. Esituotantovaihessa tapahtuvan tarkan suunnittelun ansiosta kaikki voivat keskittyä olennaiseen – taiteeseen.

Jälkituotannossa tehdään mahdollisia jälkiäänityksiä, orkestraatioita, stemmoja ja miksataan koko paketti kasaan. Artlabilla biisejä kommentoi aina myös toinen musiikkituottaja, jotta lopputulokselle saadaan monet korvat. Masterointi tehdään joko toisen äänivelhomme kanssa tai ulkopuolisessa pajassa.

Viestintävaiheessa kuvataan ja julkaistaan podcast-jakso, jossa perehdytään Artistin mielenmaailmaan, musiikin syntyprosessiin ja universumin suuriin kysymyksiin. Kaikista Artistikaaren asiakkaista otetaan myös äänitysvaiheessa promokuvat artistin ja Artlabin käyttöön. Valmis teos lähetetään promokuvineen ja -teksteineen yhteistyökumppaneidemme kuultavaksi.

tapahtumatekniikka nostot

Miten haen Artistikaareen?

Mikäli koet, että projektisi sopisi artistikaareen, lähetä yhteystietosi sekä kuvaus musiikistasi yhteydenottolomakkeen kautta ja me olemme sinuun yhteydessä. Huomioithan, että tuottajamme valitsevat projektinsa sen mukaan, kokevatko he kykenevänsä antamaan juuri siihen projektiin tarvittavaa näkemystä.

Voit tutustua Villen, Jussin ja Tuomaksen ajatusmaailmaan surffaamalla sivuillamme tai tulemalla paikan päälle juttelemaan. Vaihtoehtoisesti voit jättää tuottajavalinnan meille, koska tunnemme toistemme metkut ja vahvuusalueet läpikotaisin. Kävi miten kävi, olet joka tapauksessa lämpimissä, osaavissa ja ennen kaikkea helvetin mukavissa käsissä.

Kysy hinnastoa ja vuoden 2019 aikataulua

Tuottajat

Ville Liukkonen

Erikoisalaani on bändimusiikki, eli pop-, rock-, indie- ja hevimeininki, mutta en ole koskaan halunnut rajoittaa itseäni tiettyihin genreihin. Bändimusiikin taltiointi perustuu kommunikaatioon, inspiroivaan työympäristöön ja ennen kaikkea luottamukseen.

Jussi Liukkonen

Minussa asuu pieni tutkimusmatkailija ja se heijastuu myös musiikkiin. Sukellan kappaleen syvyyksiin ja etsin sieltä jotain uutta, odottamatonta tai tuntematonta. Näin projekteihin syntyy jokerifaktoreita, joista usein muotoutuu myös biisien ominaissoundi.

Tuomas Skopa

Tuottamani musiikin genre on toissijainen asia, kunhan taiteen luojalla on visio. Kykenen silloin samaistumaan tekijään, katsomaan hänen silmillään maailmaa: nyt mennään täysillä tätä kohti.