Taideviestintä

Tieto kuuluu ihmiskunnalle.

Olemme lähteneet aivan vakavissamme tuotteistamaan luovaa hulluutta. Taideviestintä toimii taide-, tiede-, tuotanto- ja viestintämaailmojen rajapintana.

Siinä, missä moni tuotantoyhtiö on erikoistunut yhteen mediaan tai formaattiin, Artlab hoitaa, hautoo, viestii ja toteuttaa projekteja laidasta laitaan. Toteutamme audiovisuaalisia tuotantoja ja performansseja laajalla skaalalla tarkoituksenmukaisuuden puitteissa. Leffoja, tapahtumia, tanssituotantoja, äänidraamoja ja installaatioita perinteisestä kokeelliseen.

Haluamme olla mukana viemässä merkityksellistä tietoa ihmisille.


Rauhankone

Rauhankone from Artlab Productions on Vimeo.

Tammikuussa 2017 professori Timo Honkela sai ajatuksen Rauhankoneesta, joka yhdistäisi hänen elämäntyönsä tärkeimmät, ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyvät havainnot. Parantumatonta aivosyöpää sairastava Honkela uskoo, että tekoäly voi auttaa ihmiskuntaa viisastumaan ja rakentamaan paremman maailman.

Kun puhumme asioista, lataamme alitajuisesti sanoihimme merkityksiä, jotka keskustelun toinen osapuoli saattaa ymmärtää täysin väärin. Honkelan visiossa Rauhankone toimisi ihmisten välisenä tulkkina, merkitysneuvottelijana, joka auttaisi meitä ymmärtämään toisiamme paremmin ja välttämään sekä pieniä että suuria väärinymmärryksistä kumpuavia konflikteja.

Artlabia lähestyttiin asian tiimoilta. Aihe vetosi, joten pääydimme tuottamaan yhteistyössä Timon ystävien kanssa joukkorahoituskampanjan, jonka seurauksena oli Suomen historian suurin yksittäisen ihmisen projektille kerätty potti. Tällä rahoitettiin Rauhankone-kirjan kirjoittaminen sekä yhteistyössä CMI:n ja Ellun Kanojen kanssa toteutettu “Mitä tapahtuu huomenna kohtaamiselle”-seminaari.

Rauhankone-kirjasta ollaan tekemässä useita kieliversioita, jotta Honkelan ajatus saadaan koko maailman tietoon.

Lue lisää Rauhankoneesta Facebookissa, tai tilaa kirja Gaudeamuksen sivuilta.



Sydämeni sykkii taiteelle ja tieteelle. Kymmenen vuoden, neljän tiedekunnan ja kolmen ammatin kautta tieni on lopulta johtanut siihen pisteeseen, että pääsen yhdistämään kaikkea oppimaani työssäni.

Entisenä opettajana rakastan vaativien konseptien virtaviivaistamista. Yhteiskunnalliset, terveydenhuollolliset, koulutukselliset ja taiteelliset aihepiirit saavat villasukkani virkkaantumaan itsestään.

Olen erikoistunut rakentamaan ja vetämään moniammatillisia yhteistyöverkostoja.


- Anttoni Palm - tuottaja, toimitusjohtaja