Ääni ja kuva

Anna sen lentää!

Artlabin Ääni & Kuva tarjoaa korkeimman tason äänisuunnittelua sekä sävellystä elokuviin, teatteriin, installaatioihin, mainoksiin ja äänidraamaan. Artlabin äänisuunnittelemat ja säveltämät elokuvat ovat saaneet palkintoja sekä ehdokkuuksia ympäri maailmaa. Myös näyttämö- ja installaatiotyömme ovat saaneet suitsutusta niin vertaisryhmiltä kuin mediassakin.

Tuotamme elokuvallista sisältöä ja animaatioita myös yrityksille sekä koulutusorganisaatioille. Yrityksille ja organisaatioille tehtävissä av-tuotannoissa keskitymme ennen kaikkea koulutukseen, tiedonvälitykseen ja infomercial-osastoon.


Anttoni Palm - tuottaja, toimitusjohtaja

Sydämeni sykkii taiteelle ja tieteelle. Kymmenen vuoden, neljän tiedekunnan ja kolmen ammatin kautta tieni on lopulta johtanut siihen pisteeseen, että pääsen yhdistämään kaikkea oppimaani työssäni. Toimin linkkinä Artlabin audiovisuaalisten seppien ja asiakkaan välillä. Koordinoin, budjetoin ja raportoin.

Äänen & Kuvan tuotannossa hyödynnetään kolmenkymmenen freelancerin joukkoamme, joista kuratoin kuhunkin projektiin sopivan tiimin. Tämän joukon turvin Artlab toimii tuottajana, konseptoijana, ohjaajana, kuvaajana, liikegraafikkona, animaattorina, äänisuunnittelijana, spiikkaajana, säveltäjänä, leikkaajana ja värimäärittelijänä; kahvitkin keitetään, koska se kuuluu asiaan.

Tuomas Skopa - äänisuunnittelija

Rakastan musiikkia ja elokuvia kuten muukin ihmiskunta ja olen saanut työskennellä niiden parissa Artlabissa. Minulla on ollut kunnia tulla kutsutuksi äänisuunnittelun Salvador Dalíksi ja musiikkituotannon Harry Potteriksi. Harrastuksia ei ole, mutta rakkaan vaimoni kanssa matkustaessa nautin maailman hämmästelemisen lisäksi kuvaamisesta, kirjoittamisesta ja kaikesta etäisestikin taiteeseen liittyvästä.

Oskari Pölhö - animaatio- ja elokuvaohjaaja

Olen digitaalisten tekniikoiden moniottelija. Bollywoodin sekä Hollywoodin läpi kuljettuani asetuin viimein tänne luovan alan ytimeen, Valliwoodiin.

Olen erikoistunut monimutkaisten ja abstraktien konseptien avaamiseen visuaalisen ilmaisun keinoin. Olen toteuttanut mainoksia, datavisualisaatioita, elokuvia, minidokumentteja sekä luonnollisesti mittavan määrän taiteellista sisältöä.

Jussi Liukkonen - äänisuunnittelija

Olen hionut äänisuunnittelun taitojani Teatterikorkeakoulussa ja hyödyntänyt niitä nykysirkuksessa, elokuvassa ja installaatioissa. Tykkään näprätä elektroniikan parissa minkä soitto- ja miksauskeikoilta ehdin ja studioomme onkin syntynyt yksi jos toinen uniikki elektroninen laite. Kolvin lisäksi käsissäni soivat kitarat, rummut ja koskettimet.

Tero Vuorinen, ohjaaja

​Olen suorittanut kuvaukseen liittyvät opintoni elokuvan saralla ja työskennellyt useissa dokumenteissa, lyhytelokuvissa, mainoksissa ja musiikkivideoissa. Lähestymistapani valokuvaamiseen on yleensä vahvan dokumentaarinen. Pyrin havainnoimaan ympäristöäni ja vangitsemaan tilanteet ja tunnelman ilman lavastamista tai esittämistä. Hyvä kuva on valon ja varjon leikkiä, oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.

Jussi Rautaniemi, leikkaaja

“Working on feature fiction, feature documentary, TV-drama, short films, spots and film trailers. Jussi has worked with directors from London, Riga, Stockholm, Los Angeles and Helsinki and is eager to expand his work field both artistically and geographically.”

Janne Laiho, ohjaaja, animaattori

Työskentelen liikuvan kuvan eri osa-alueiden parissa. Ohjaan, leikkaan, animoin (3D ja 2D), jälkituotan ja toisinaan myös kuvaan. Taidepuolella olen keskittynyt dokumentti- ja tanssielokuviin, yleensä ohjaajana. Taideproduktioiden lisäksi teen kaupallisia liikkuvan kuvan tuotantoja, kuten mainoselokuvia ja -animaatioita. Kaupallisissa tuotannoissa toimin yleensä ohjaajana ja/tai animaattorina.

Otso Reunanen, kuvaaja

Kuvaan TV-ohjelmia, dokumentteja ja mainoksia. Teen myös värimäärittelyä täällä Labin pohjoissiivessä sijaitsevassa värimäärittelystudiossani. Työni lisäksi pidän lempeästä tunnelmasta ja kesästä.